keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Uteliaisuus vei voiton

Toisena päivänä tarhassa odotti jo ihan omannäköisensä hevonen. Virkeä, mutta jo selvästi levollisempi. Tutkittiin ensin hetki yhdessä tarhaa. Kikkarekasat näyttivät ihan normilta, että ainakin vatsa näyttäisi toimivan entiseen malliin. Samaa sanoi tallityöntekijä, kun kyselin.

Tarhassa oli aktivointipallo, jota Jii menikin heti tökkimään ilmeisesti porkkanan toivossa. Naksuhevoseni. Tarhan suoja- ja heinäkatos näytti olevan myös suosikki. Jii nyhti innokkaasti heinäverkoin suojattua ruoka-annostaan.



Viereiset minit tarhakamut.

Syöttelin ja kierrettiin paikkoja lisää. Hoitotoimet ja kamppeet karsinassa.

Taustalla toinen kentistä.


Kierrettiin harjoitusrata ja  pellonpieliä, joita riittää kilometrikaupalla. Nähtiin kettu!



Toi piste on se kettu.

Käytiin toisellakin kentällä tiirailemassa tulevaa laumaa, jonne Jiin pitäisi loppuviikosta päästä.

Kevyesti hionnut heppa hetkeksi talliin lepäämään, hoitotoimet, ämpäri vettä juotavaksi, hetki vihreää ja heppa tarhaan. Sinne jäi tyytyväisenä katselemaan viereisen tarhan shetlanninponien touhuja. Vähän vilkaisi perään, kun lähdin, mutta siirtyi sitten heinäverkolleen.

Tallissa pesula senkuin jatkuu, nyt siirtelin loimet pois alta, kun loimiensäilytys- ja kuivatushuone saa perusteellisen pesun. Tutustuin taas uusiin ihmisiin, tällä kertaa ravipuolen osaajiin. Kaikki ovat olleet ihan älyttömän mukavia, ja onnitelleet hienosta tallivalinnasta ja pääsystä mukaan. Aika huikeaa.

Tänään Tytsy on päässyt laitumelle, tulevan lauman viereen. Ja tuleva yö on eka ulkona. Onkohan se huomenna jo pallo, kun ehdin täältä työmatkoiltani kotipuoleen..

2 kommenttia:

  1. Yritin jo aiemmin kommentoida, mutta jostain syystä en siinä onnistunut. :D

    Onnea uuteen kotiin ja näyttää todella ihanalta. Kiva kun blogaat, niin saa samalla ihan erilaista tuntumaa ja kokemuksien kerrontaa hevosen omistamisesta ja yhteiselosta. Se on aina jotenkin erilaista kun takana on tutumpi turpa. :)

    - Heli (Jiin "viimeinen virallinen tuntiratsuilija") :)

    VastaaPoista
  2. Hei Heli

    ja kiva, että käyt täällä blogissa kurkkimassa kuulumisiamme.

    Uusi talli on kyllä ihan mieletön. Onneksi luotin saamiini suosituksiin ja omaan fiilikseen, kun talvella tallilla kävin. Ja maltoin odottaa paikkaa koko kevään. Tosin muut tallilaiset kertoivat jonottaneensa paljon pidempäänkin. Eli vaihtuvuus täällä pientä.

    Jiin kanssa lähetämme terveisiä ja toivotamme ihanaa kesää.

    T. Anne ja neiti Kesäheinä

    VastaaPoista