perjantai 5. kesäkuuta 2015

Laidunkausi is open

Matolääkevaroaika on nyt ohi ja eilen Tytsy oli päästetty ihka omalle laidunalueelleen. Vieressä on tammalauma, jonne tarkoitus siirtyä pienen totuttelun jälkeen. Siellä se otti torkkuja kun tulin tallille.
Huhuiluni kuullessaan tuli heti portille kaivelemaan porkkanoita taskustani.



Talli on nyt pesty ja desinfioitu, ja nyt sitä vielä kuivatetaan. Kaikki laittelivat heppojaan ympäriämpäri pihaa, ja me pääsimme kokeilemaan katoksellista vesiboksia pihalla. Vähän se oli jännä alkuun ja pää pyörällä katseltiin maatilan traktoreita, jotka muutaman kerran ajoivat ohi. Pientä hermostunutta steppailua vielä, mutta saatiin hoitotoimet ja varustelu tehtyä. Vähän huuteli muille hepolaisille, kaipaa selvästi seuraa.

Jii alkaa näyttää sopivasti lomalaiselta. Ötököt vähän syöneet, harja takussa ja karva piehtaroituna. Ilmeisesti sen verran aktiivisesti vielä elää, että painoa ei ainakaan vielä ole tullut lisää vapaasta heinästä ja nyt laitumesta huolimatta. Melkeinpä päinvastoin.

Tänään tutustuttiin uudestaan selkäännousupenkkiin, joka vielä viime kerralla oli vielä liian epäilyttävä. Nyt osasi nätisti tulla viereen ja pysyi hienosti paikallaan, kun kipusin satulaan. Kentillä oli iltasella porukkaa, joten mentiin maastoilemaan pellon- ja joenreunoja.



Harjoitusradan ylämäessä tuntui olevan vetohaluja, joten mentiin kenttätyyliin hienolla etenevällä laukalla koko pätkä. Huuruilujen jäljiltä loppuhoitotoimet hoituvatkin samaisessa vesarissa ihan lungisti. Laitumelleen siirtyi halukkaasti, ja sinne tarjoilin iltaruoankin.



Hepat saavat laitasalle ruokansa omista ämpäreistään, joihin on kiinnitetty joustovyö. Vyö kiinnitetään hevosen päähän, korvien taakse, jolloin kullakin on oma kuppinsa siististi syötävänä ilman vaihtokauppoja. Näyttää aika hassulta, kun joukko ämpäripäitä syö. Kun syöneet, niin ämpärit irrotellaan. Kuulema tottuvat hyvin nopeasti, ruokailu on rauhallista ja siistiä. Jiille tarjoillaan vielä ilman vyötä.


Tässä vielä kuva tallin pyörötarhasta, jossa voi niin juoksuttaa kuin ohjasajaakin. Mallina Jiin ensimmäinen boksinaapuri otsatukka-Juipe.


Eilen sovittiin lopullinen sijoituspaikka tallissa. Jii muuttaa laidunkauden jälkeen sisätalliin. Osaksi siitä syystä, että hirsitallikaksioon oli terveydellinen tarve toisella hevosella sekä siksi, että hirsitallissa Jii olisi jäänyt enemmän yksin, kun kaksion toinen asukki olisi ollut omissa menoissaan, kioissa jne. Jackie ei ole ratsastuskouluhevosena juuri yksin aikaansa viettänyt, joten meinaa vähän hermostua ja huudella kamujen perään, jos jää ypöyksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti