maanantai 15. kesäkuuta 2015

Sisältäpäin

Viikonloppuna hain Tyttelin viikon täyden laiduntauon jäljiltä puunattavaksi. Rapsutin, harjasin ja pesin tuntikaupalla. Torkkui ulkovesarin varjossa tyytyväisenä. Hyvin näyttää voivan, mahanalus, kainalot ja korvantaustat saaneet osumia öttiäisistä, mutta ei suurempaa tuhoa. Lisäilin hyönteismyrkyt. Käytiin kävelemässä ja vein takaisin laitumelle. Portilla odotti koko lauma ja pohdiskelin jo, että kuinkahan tässä käy. Hätistelin kavereita kauemmaksi, katsoin, että Jiillä oli riittävästi tilaa ja päästin sekaan. Eikä mitään, Hilmä höristä hörpötti, Celine irvisti ja sitten homma oli jo ohi.

Eilen satoi koko esterin voimalla, joten päätimme tehdä tutustumiskierroksen sisätiloihin. Jii asustaa valoisassa keskitallissa keskikäytävällä. Talli on avara ja valoisa sekä leveillä käytävillä varustettu. Kesän pesujen, desinfiointien ja kalkitsemisten jäljiltä putipuhdas koti.




Lähinaapureina nuori ja superkiltti tammanalku sekä ruunapoika Uuno. Myös tallin ainoa oripoika on viereisellä käytävällä ja sieltä vähän jo eilen hörötti, kun tultiin mestoille. Jacky marssi boksiinsa kuin kotiinsa, ja kävi vessassa ilmeellä, vihdoin sisävessaan. Sitten tutki ruokakupin, moikkasi naapurin ja siirtyi maistelemaan heinähäkille.

Naapuria moikkaamassa. Naapuri on sairastuvalla sisällä, joten ilahtui seurasta.
 
Naapurin puolelta katsottuna.

Ruokaa!

Kuka tuli?

Oma ikkuna käytävälle.
Hevoinen oli mukavan rapainen, joten sai kuivua ennen hoitotoimia ja lenkkiä. Lenkille puin sadeloimen ja hyppäsin selkään ilman satulaa. Mukavasti meni maastoilut näinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti