perjantai 6. toukokuuta 2016

Parhautta

Kiireetön iltapäivä tallilla. Rauhallista. Hevonen ilahtuu, kun tulet hakemaan sen tarhasta. Nukahtaa tallin viileydessä ja nauttii hoitotoimista torkkujen lomassa. Kengät on tukevasti, jalat on kuivat ja talvikarva alta on paljastumassa kiiltävä kesätukka. Vaihdat kuulumisia tallikaverin kanssa. Hoidat lisää, kun et raaski vielä herätellä hepsua. Rupsuttelet koko hepan, korvia rapsuttaessa hepan pää tipahtaa nojaamaan syliin.

Varustat pollen ja suuntaatte maastoon. Oripojat seuraavat koko laitumen mitalla ja hirnuvat perään. Hevonen on reipas, mutta rento. Kävellään pitkin ohjin, aurinko paistaa, mutta pieni tuuli pitää ilman siedettävänä, eikä yhtään ötököitä. Hyvillä pohjilla ravataan, kuulostelen virettä ja annan laukata. Menee korvat hörössä reippaasti, mutta hiljentää, kun pyydän. Katsotaan pitkään pellolla tepastelevaa kurkea. Lenkkiä voisi jatkaa ikuisuuden.

Tallilla iso ämpäri vettä molemmille, nautitte omenan puoliksi, peset hiet reilusti letkulla, kun eipä tarvitse kuivatuksia nyt miettiä. Levität hyönteiskarkotteen ja alta itsekin tuoksua sitruunalta. Viet hevosen ulos juuri, kun laidun aukeaa, malttaa namin vielä taskusta ja kipittää sitten kavereiden kanssa syömään.

Kamppeet ojennukseen, muutama sana tallin tulevista kesäjuhlista ja vilkaisu laitsalle. Tamma ei tunnu liikkuneen mihinkään, keskittyy syömään ja ei voisi näyttää tyytyväisemmältä. Varmistat huomisen valkun aikataulut ja mietit, että täytyy venytellä.

Tällaisina päivinä hevosenomistaja ei voisi olla onnellisempi.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kiireetöntä elämää teillä.
    Sellaista jollaista jokaisen stressipeikon pitäisi kokea, niin jäisit stressit metsään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämähän voisi olla hyvä business-idea, loppuunpalaville uraohjuksille terapiaa, elämänhallintaa ja ennen kaikkea -sisältöä. Olen tenyt omat uraputkeni, nyt on ihana saada vastapainoa.

      Poista