keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Iik -hevoseni jäi yöksi ulos

Auringon lämmittäessä lämpötilat mukaviksi päivinöin, arvon tallihenkilökunta alkoi eilisen iltalenkin jälkeen ehdottelemaan josko hepsu jo yöksi ulos. Pojat olivat jo olleet edellisen yön ulkona ja nyt olisi tyttötarhan vuoro. No, mutta sehän on kiva ajatus. Kaivoin hyönteiskarkotteen esiin, suihkin mahanalusen ja talutin pullavani takaisin tarhaan kavereiden kanssa iltaruoalle. Hyvät yöt huikkasin ja marssin matkoihini.


Myöhemmin illasta iski epäilys. Hui, kun siellä on pimeää. Hui, kun siellä on kylmää. Ei ole toppatakkia päällä. Hui, missä se nyt voi pötkötellä, kun ei ole purupetiä alla. Huihuihui. Yölläkin heräsin miettimään, että HUI, se on edelleen siellä ulkona. Oi ja voi.


Aamulla kipitin äkkiä puhelimeen ja kyselyä tallille, että sielläko se nyt värjättelee kylmissään ja paniikissa ja kauheeta kaikkea. Arvon talliväki vastasi tyynesti hevosen kukkahattutätiomistajalle yön menneen erinomaisesti ja hevosten vaikuttavan enemmän kuin tyytyväisiltä. Perään vielä iloinen hymiö ja aurinko.


Jaajaa, ehkä minäkin voin jo seuraavan yön nukkua tyytyväisenä.


Illalla valkku ja huomen alkaa laidunkauteen totuttaminen. Eilen kun taluttelin Jiin haukkaamaan vihreää, niin ahmi ekat viisi minuuttia hengittämättä kertaakaan välillä. Eikä koko puolituntisen aikana nostanut kertaakaan päätänsä ylös, imuroi vain kuin mikäkin moulinex.


Edit myöhemmin. Arvon tallihenkilökunta lähetti toisen yön jälkeisestä paniikkitilanteesta kuvatodisteita :) Etta voi täti-ihmisetkin nukkua yönsä rauhassa... Kuvat Tainan.




1 kommentti:

  1. No siinä syy miksi Jii kasvattaa samettiturkin, jospa joutuu yöksi ulos eli yöjalkaan.=)

    Varmaan on neiti nauttinut ja nähnyt unta komeista pojista ja vihreääkin vihreämmästä uudesta heinästä. Neiti on saanut elää oikeaa villihevosen elämää.

    Mukavia valmennuksia ja unelias voi neiti olla, kun on varmaan vartioinut ettei sapelihammastiikeri hyppää yöllä kimppuun.
    Ja ei muuta kuin ihania treenejä teille.

    VastaaPoista