maanantai 9. toukokuuta 2016

Minikesä

Hassu pikkukesä tähän toukokuulle. Ratsastan teepparissa ja yritän muistaa vaihtaa läpsyt tallikenkiin. Levitän tomerasti ötökkäaineet, koska näillä celsiuksilla kuuluu tehdä niin. Ja lutraan itse aurinkovoiteiden kanssa. Hepat on vähän hikisiä, kun ne hakee ulkoa.


Jii on niin mainio, nukahtaa aina, kun sen hakee tallin viileyteen. Alahuuli on uhkaavasti alkanut venymään kohti lattiaa. Kohta se on ihan ehta kesähevonen. Toistaiseksi laiduntotutus on mennyt hyvin, vatsa toimii entiseen tapaan. Maanantain lukkari sanoo laiduneloa klo 14.30-19.00. En taida raaskia häiritä sitä tänään töiden jälkeen kuin ehkä päärynän ja läpirapsutuksen verran. Jos vaikka tallikaapin kevätsiivous sen sijaan.


Viikonlopun valkku oli aamusta, mutta aika lämmin oli silti. Tehtiin nelikaarista uraa laukkaympyröin. Haen nyt parempaa, tasaisempaa ohjastuntumaa laukkaan ja sitä kautta aletaan saamaan pyöreämpään hevosta myös tähän askellajiin. Ravissa pääsemme jo aika kivasti halutumpaan muotoon, ylälinja on pyöreämpi, selkä joustaa, paino siirtyy taakse. Toisaalta jäämme hieman hitaaseen köpöttelyyn (helpompaa mummoilua meille molemmille), johon ope haluaa pikkuhiljaa lisää tempoa ja pidempää askelta, parempaa tahtia. Pohkeesta eteenpäin ratsastus saa herkästi Jiin vain karkaamaan pidätettä vastaan ja lisäämään vauhtia, mutta harjoittelemme harjoittelemme.


Treenin jälkeen kelpasi jäähdytellä pellonreunoilla. Ja sen jälkeen hepsu pääsi kunnolla suihkuun.
Seuraava, palauttava päivä ilman satulaa maastoillen.


Oripojat tulevat usein moikkaamaan, kun ratsastaa heidän laitsansa vierestä. Tässä tultiin valkun jälkeiseltä peltokävelyltä Caritan ja Handen kanssa.
Vielä hetki minikesää jäljellä, ja tähän teille se kammottava korvamato Mambalta :D

2 kommenttia:

  1. Mukavan kuulloista elämää Jiillä.
    Harvassa paikassa pääse vielä tamma heppa oreja katsastelemaan ja saamaan silmänruokaa. Jiillä on kuninkaalliset oltavat.
    Jiin elämä kuin sinkkuelämän sinkuilla siinä sarjassa...=)

    VastaaPoista
  2. Rane-varsa taitaa vielä silloin tällöin kysellä, josko sen Mamma olisi siinä. Äitinpoika taitaa olla.

    VastaaPoista