maanantai 30. toukokuuta 2016

Kesä ja Öttiäiset

Viikko sitten laitumella odotteli toista silmäänsä siristelevä hepsulainen. Vasemman silmän alaluomi oli turvonnut vaikuttavan kokoiseksi palloksi, silmä vuosi, rähmi ja oli kipeänoloinen. Koska loppuviikosta omistajansa joutui reissuamaan ympäri maailmaa, en jäänyt seurailemaan tilannetta, vaan päädyin soittamaan samoin tein kunnaneläinlääkärin paikalle.


Ellua saatiin odottaa hyvä tovi, mutta paikalle saavuttuaan, oli tehokas ja tosi mukava. Silmä värjättiin mahdollisten haavojen löytämiseksi, mutta näytti onneksi oikein siistiltä. Turvotus oli voimakasta sekä ala- että yläluomen sisäpuolella. Sai kipulääkkeen piikillä ja ab-tipat silmään viikoksi. Lisäksi kirjautin kipulääkereseptin varmuudeksi.

Tallikavereihin voi aina luottaa, kun huppu saatiin heti lainaksi, ja henkilökunta tiputteli tippoja, kun en itse päässyt paikalle. Seuraavana päivänä silmä oli edelleen aika hurja ja rähmäinen, annoinkin vielä toisen satsin tulehduskipulääkettä. Muutamassa päivässä kuitekin rauhoittua, vuotaminen loppui eikä silmä enää vaikuttanut kipeältä. Turvotuksen osalta meni melkein viikko ennen kuin laskeutui. Mikä lie öttiäinen pistänyt silmään.

Jii odottelee vuoroaan satulansovitukseen pari päivää silmäepidosin alettua. Silmän alla näkyy vielä selkeä turvotus.
Huppupään eloa seurasin mielenkiinnolla. Olin ihan varma, etä huppu lentää jonkkaan ja pian. Mutta yllätykseksi Jii taitaa tykätä hupustaan. Parin päivän jälkeen, kun sitä alkoi hevoselle pukemaan, niin laski pään ja ikään kuin auttoi pukemisessa. Suojaahan se ötöiltä ja kovalta auringonpaistelta. Kiitos Pirjolle hupun lainasta.

Robocop
Kesken silmätipottelun (JiiBee kyllä antaa laittaa tipat ihan älyhyvin) pihaan kurvasi Petron satulabussi. Pieneen takakenoon keikahtanutta Kiefferiä topattiin uuteen uskoon. Olipa hienoa seurata satulaseppien käsityötä, arvostan!
Aapo tapaa Aatun. Isot ja lempeät jättiläiset.  
Sepät työssään
Sveitsistä asti tuotettu, rasvaton villa. 
Jossain välissä käväisin Oulussa ja naapurimaassa piipahtamassa. Oulusta toin Metacamin ja  Häst & Hund butiikkenista muffinsseja. Heppatytön tehokasta ajankäyttöä. 

Liekö uusi toppaus vai mikä, niin viikonlopun valkuissa alkoi viime aikoina kovin hankala oikealaukka sujumaan jo paremmin. Mukavasti viileämpi sää ja virkeät treenit. 

Villoista tulikin mieleen tallin naapurustoon kesäksi muutaneet lampaat, niitä piti ihmetellä pitkään.
En tiedä näkyykö, mutta lampaita tässä ihmetellään. 

1 kommentti:

  1. Viisas tyttö tuon hupun suhteen. Vielä kunnon raybanit päähän=)

    Onneksi ei ollut mitään vaarallisempaa, saamarin ötökät jättäkää Pustan prinsessa rauhaan!

    Hienoa, että se oikea laukkakin alkoi sujumaan. Hieronta ja satulan toppaus varmaan auttoi ja ehkäpä se ratsastajakin on siellä selän päällä oivaltanut jotain ja alkaa löytämään myös yhä enemmän ja enemmän yhteistä säveltä oman pollensa kanssa.

    Mukavaa kesää ja treenejä toivottelen. Onko Jiillä ja sinulla ihan oikeaa kesälomaa?

    VastaaPoista