sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Varustesulkeiset

Viime syksynä, kun hevoskaupoista ei oltu puhuttu edes ääneen, aloitin kuin huomaamatta tavaranhankinnan. Ohimennen nappailin matkaani alehinnoiteltuja harjoja, riimuja, riimunnaruja,  pari huopaa, suitset, suojia... Piilotin ne autotalliin. Kun hevosen hankinnasta alettiin puhumaan ääneen, niin tutkailin verkkokirppiksiä tarkkaan ja tein hyviä osumia. Pääasiassa ostin uusia, käyttämättömiä tarvikkeita. Loimissa, vilteissä ja huovissa se oli ehdoton vaatimus. Satulavöitä, jalustimia, kuolaimia ostin hyvällä hinta-laatu suhteella käytettynäkin.

Varsinkin loimitus on mennyt jotenkin yli ymmärrykseni. Ennen vanhaan loimitettiin vain sairaat ja vanhukset ja televisiossa näkyneet kilpahevoset. Nyt on joka putella joka celsiukselle omat palttoot. Ensin hevoset klipataan ja sitten niille puetaan loimi toisensa jälkeen päälle. Ei kyllä nyt taas oikein mee jakeluun. Ostin sitten minäkin niitä, muutaman. Toistaiseksi on käytetty ratsastuslointa tai villavilttiä pakkasilla lämmittelyssä ja jäähdyttelyssä, sadelointa kaatosateessa ulkona ratsastettaessa sekä fleeceloimia märän hevosen kuivattamisessa. Muuten en toistaiseksi loimita, en tarhaan enkä sisälle. Toisaalta nykyinen tarhausaika on harmillisen lyhyt, talli lämmin eikä klipperikään ole hevoseni luona juuri laulellut.

Satulaan satsasin enemmän kuin mihinkään muuhun. Käytettynä ostin, mutta toppaukset maksoivat paljon. Satulapaja teki erinomaista ja ammattimaista työtä, mutta oli sikamaisen kallis.  Ja satulavöitä ehdin ostaa pari ennen kuin tajusin satsata oikeasti hyvään. Protestointi vyötä kiristettäessä on loppunut kokonaan. Vyö ja satula pysyvät hyvin paikoillaan. Ja helppohoitoisempaa ei enää ole. Wintec Cairille pisteet. Jaajuu, en saa sponsoritukea tästä.

Pyyhkeitä, sieniä, nahanhoitotarvikkeita. Ämpäreitä.

Lisäravinteita vain nivelvalmisteen verran. Sen pahaa makua peittämään irish mashia ja chiansiemeniä. Vielä houkuttaisi valkosipuli ja ruusunmarja... Heppanameja pitää tietty olla aina taskussa ja tallikaapissa. Omppuja, päärynöitä ja porkkanoita tarttuu ruokakaupasta.

Hankintalistalla vielä kunnon perusvarustus ensiapukaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti