keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Drinksut testiin

Jii sai kesällä hörpätä tallikaverin ämpäristä, johon oli sekoitettu elektrolyyttejä. Maistelun jälkeen joi koko ämpärin. Koska tamma juo normisti vähän huonosti, niin kysäisin tuotteesta lisää. Selvisi, että veteen oli sekoitettu Masajon Green Stallion -valmistetta.


Tuote jäi mieleeni, ja kun tallilta vinkattiin kampanjasta, jossa tuotteen saa raportointia vastaan puoleenhintaan, niin olin heti mukana ilmoittautumassa testiryhmään. Nyt on purkki tulossa postissa koekaniinin testattavaksi. Yhteistyössä Tmi Jenna S:n  kanssa.

Mikä ihmeen elektrolyytti?  Elektrolyytit ovat suoloja ja kivennäisaineita eli natriumia, kloridia, kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia. Niiden ylläpitämä varausero solun sisä- ja ulkopuolen välillä on edellytys muun muassa lihassolujen supistumiselle ja hermoimpulssien johtumiselle.

Hevonen menettää hikoillessaan sekä vettä että suoloja ja kivennäisaineita, raskaassa työssä jopa 100g tunnin aikana. Lisäksi niitä poistuu elimistöstä lannan ja virtsan mukana. Hevonen tarvitsee suolaa, jotta sen elektrolyyttitasapaino säilyisi. Suolakivi onkin tuttu näky joka karsinassa ja laitumella. Lisäsuolan antaminen rehun seassa voi olla perusteltua myös kevyessä työssä oleville hevosille, sillä suolakiven kulutuksessa on suuria yksilöllisiä eroja. Meilläkään Jii ei juuri suolakiveensä koske, joten hippunen merisuolaa on nakattu ruoan sekaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että suolakivi ja merisuola ovat puhdasta natriumkloridia, muiden elektrolyyttien korvaaminen runsaasti hikoilevalla hevosella tulee taata muuten.

Kaupalliset elektrolyyttivalmisteet ovat helppoudellaan omiaan kilpahevosille, kun tavan harrastepollelle riittää yl kotitekoinen juoma. On kuitenkin kiinnostava testata tämä valmistuote ja erityisesti seurata saadaanko hevonen juomaan sen avulla helpommin.

Tuotteesta ja sen vaikutuksista lisää, kun pääsemme koejärjestelyissä alkuun...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti