tiistai 15. syyskuuta 2015

Odotetut puomit ja odottamaton vaiva

Meillä oli tosi kiva puomitunti sunnuntaina, johon en sitten oikein pystynytkään keskittymään. Jii tahditti taas pitkästä aikaa. Tahditus on vähän epämääräistä, ottaa lyhyempää askelta eikä ole oikein rento. Yleensä tahdittaminen helpottuu liikkumisen myötä jäykkyyden kadotessa, mutta nyt takana oli tosi pitkät alkuverkat ja tahditti silti.

Epäpuhtaus ilmeni lähinnä ravissa ja helpotti hetken työstettyäni, mutta alkoi tietysti hirveästi vaivaamaan. Tämähän ei ole mitään uutta. Ratsastukouluaikanaaan teki sitä lähes poikkeuksetta alkutunnista, ja tämä tahditus kirjattiin ostotarkastuksessakin. Vaivaa on vain ollut poissa koko kesän ja alkusyksyn, mutta palasi nyt sitten harmiksemme. En voi olla miettimättä sen merkitystä, että hevoset on nyt yöksi otettu sisään eli seisomista tulee enemmän.

Mietin pää savuten lisäravinteita, kengityksen muuttamista, liikuttamista, kylmäystä ja ennen kaikkea erilaisia hoitomuotoja, pähkäilen ja tuskailen. Kuuntelen kokemuksia. Yritän ymmärtää. Yritän olla järkevä. Piikittääkö vai ei. Ja mitä piikittää. Ja minne. Harmittaa ja huolestuttaa. Ell-konsultaatio edessä syksyllä ja katsotaan mihin päädymme.

Laumailemassa omiensa kanssa.




2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Toivotaan, että apuja löytyy Jii-mamman liikkumisen helpottamiseen. Vieläkin häntä tulee tallilla ajoittain ikävä. Rapsutuksia ja voimia molemmille! - Heli

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heli, ja terveiset Knapperin mäelle. Kuulen toki sieltä säännölliset kuulumiset, mutta täytyy yrittää jossain välissä käydä moikkaamassa. Jii lähettää erityishörähdykset Noa-ponille, josta me aina välillä jutellaan.

    VastaaPoista