tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kuka hevostani ratsastaa

Uuden tallin myötä olen joutunut pohtimaan kenen pätevän ratsastajan punkeaisin Jiin kyytiin. Aiemmin Jiitä työstäneen ystäväni Karon matka nykyiselle tallille on harmillisen "väärään suuntaan".  Halusin edelleen maltillisen ja johdonmukaisen, hevostani kauniisti käsittelevän.

Sivusilmällä olen kurkkinut tallilla ratsastavia, ja kiinnitin huomiota kevyesti ja siististi ratsastavaan Minnaan. Eleettömästi ja helponnäköisesti ratsasti ratsuttamansa hevosen rennoksi ja vastaanottavaiseksi. Tätä voisi kokeilla mietin ja hipsin juttusille. Eilen pääsivät sitten koeajolle.

Pienen alkumutristelun jälkeen sieltä alkoi nopeasti löytymään toivottuja asioita.Kevyesti työstettiin vielä, kaikki askellajit läpi, kipupisteitä löydettiin, mutta koko ajan oikeaan suuntaan. Luoton kasvaessa rentoutui ja alkoi hakeutumaan enemmän ja enemmän eteenalas. Tosi hyvä aloitus ja mielellään saavat jatkoa.

Etusten vointia seurailen ikuisella huolella. Vielä keväällä esiintynyttä pientä alkulämppien epäpuhtautta ei enää ole havaittu, mutta katsotaan nyt, kun rasitus kasvaa. Huolellisesta alkulämmittelystä ja loppujäähdyttelystä tuskin kannattaa tinkiä. Eilen mentiin 30 min kävelyt maastakäsin niin treenin alkuun kuin loppuunkin. Jalkojen huolellinen huolto ja laitumelle liikuskelemaan omaan tahtiin. Treeniä edeltävänä ja seuraavana päivänä pyrin liikuttamaan normisti, ei vapaapäiviä niihin. Katsotaan, jos tällä lukujärjestyksellä jalat pysyisivät kyydissä mukana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti