maanantai 6. heinäkuuta 2015

Huh heinää ja hellettä

Perjantaina piippasi puhelin kesken työpäivän. Tallilta tuli kutsu heinätalkoisiin. Järjestelin iltamenot, kävin vaihtamassa vaatteet, läträsin aurinkorasvat ja olin valmis paalikaruselliin. Klo 15 ehdin tallille ja klo 23:30 lopetettiin, kun vajaa 2000 paalia oli liikuteltu pellolta kuivuriin. Ensimmäisessä kuormassa tein pellolla, mutta sitten siirryin kuivuriin katonrajaan järjestelemään paaleja.

Tiesin kyllä mihin rupesin. Olen pienenä tyttönä ajanut isolla liinakkoruunalla heinäharavaa, ollut mukana nostamassa heinää seipäille ja myöhempinä vuosina useammassakin paalauksessa. Kyllä toi ihan työstä käy, mutta pieni talkooporukka oli ahkeraa ja erityisen motivoitunutta. Erinomaisen hyvää heinää saatiin hevosille talveksi talteen. Juttujen taso oli mukavan levotonta ja yhteisraivolla painettiin menemään.


Ennen tällä.
Nykyisin näin. Mimmit tekemässä kuormaa. Ihana nimi rakkorilla.

Ruokaa!
 
Eka kuorma sisään. Tämän jälkeen lopetin aika nopeasti laskemisen :)
Perjantain jäljiltä tiesi tehneensä, olemattomat hauikset ilmoittivat olemassaolostaan ja ranteet olivat hellinä. Lauantaina puhelin piippasi jälleen, vielä piti saada loputkin kuormat sisään. Ehdin muutamaksi tunniksi auttamaan, mutta onneksi saatiin vähän uuttakin verta mukaan talkoisiin. Nyt on sitten kuivuri täynnä ja sapuska valmistumassa.

Jiin kanssa ollaan näin kuumalla lähinnä maastokävelty. Tosin eilen tamman mielestä mitä vauhdikkaammin sen paremmin, kun rymisteltiin paarmoja pakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti