sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tallitytöt ja -tädit

Tallillamme on arkisin paljon eri-ikäisiä tyttöjä hoitamassa hoitohevosiaan. Tallillamme on myös poikkeuksellisen paljon tätejä hoitamassa joko omiaan tai hoitohevosiaan tai vain käymässä ratsastustunneilla. Meidän tätipoolissa on iloinen ja kodikas tunnelma, kuulumisia vaihdellaan ja puhutaan hevosta sielumme kyllyydestä. Kokemuksia vaihdetaan ja opitaan toinen toisiltamme.

Kuitenkin nuoriso on tarjonnut isoimman yllätyksen. Kaikki tervehtivät ja ovat reippaita, pienimmät pyytävät apua ja kiittävät. Teinienkin kanssa saa yleensä keskustelun aikaiseksi. Isommat saattavat ohimennessään siivota meidänkin karsinan ja pyyhkäistä juomakipot puhtaaksi. Käsittelevät heppoja kivasti ja osaavasti, ovat aina valmiita auttamaan, kun pyytää. Ja häkellyttävän nopeasti kehittyvät täti-ihmisen silmissä taitaviksi ja pelottomiksi ratsastajiksi.

Aina muutama poikkeus tarvitaan, niin kuin ihmisryhmissä aina. Harmillisen usein vain tällaiset aikuiset saavat  huonolla käytöksellään pahoitettua useamman mielen ja muut kulkemaan varpaillaan. Tympeillä ja ilkeillä kommenteilla mustaavat ilmapiirin. Nopeasti huomaan vältteleväni tällaisia tyyppejä, niiden kanssa on parempi vaihtaa muutama sana säästä ja jatkaa matkaa. Kaikkien kanssa ei tarvitse kaveerata, mutta asialliset käytöstavat on syytä muistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti