perjantai 4. marraskuuta 2016

Talvenyllättämät

Jo viime viikolla alettiin tallilla seuraamaan pitkänennusteen säätietoja, selaamaan kalentereista sovittua kengitysaikaa ja miettimään, mihin kummaan mä ne hokit keväällä laitoin. Järjestelin samaan aikaan omaa työmatkaa Kainuuseen, yritin aikaistaa renkaidenvaihtoa autoon ja anelin kengittäjää tulemaan sovittua aikaisemmin. Mikään ei oikein edennyt, paitsi se pakkanen ja lumentulo. Pienenpieni epätoivo hiipi mieleen, miten ihmeessä me pysytään pystyssä seuraavat viikot.

Pakko oli sitten soveltaa, ajella miehen autolla ja kaivella kantahokkien paikat vanhoista kengistä esiin. Ähersin ja putsasin ja suihkuttelin vedellä ja öljyllä (kiitos Henkka!), hikoilin ja ruuvasin kantahokkeja paikoilleen. Osa meni suht kivuttomasti, mutta muutaman kohdalla meinasi epätoivo iskeä sekä asentajalle että hevoselle. Hikoilun lomassa vannoin muuttavani perheeni kanssa hokkejapakoon Espanjaan tai ainakin naapurin maneesitallille. Yhteen vinoonkiertyneeseen hokkiin tarvitsin apuja ravipuolelta (kiitos Terhi!), mutta nyt ne on suht napakasti kannoissa kiinni, kestänemme kengitykseen asti ja muuttoauton voi peruuttaa. 

Uudet kalenterit ensi vuoden hippailuille on hankittu Kajaanista. Myös totomainos ja heppalehti ilahduttivat työmatkaajaa, joka nökötti Kajaanin lentoasemalla lumentulon yllättäessä myös lentokoneiden aikataulut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti