maanantai 28. marraskuuta 2016

Tule nähdyksi

Työmatkamutkitteluiden ja tuntikausien notkumisen lentokentillä (kiitos lakkoilevan Lufthansan) jälkeen parasta oli paitsi perheen näkeminen ja yöllä kotiinpalaajalle lämmitetty sauna niin turpaterapia.

Onnellisena halasin Jiin, kyselin kuulumiset ja hoitotoimien jälkeen lähdettiin maastoon. Pitkien kävelyiden, muutaman ravipätkän jälkeen seuralaisemme Uuno ja Carita kirittivät huimat laukkapätkät. Siinä haihtui viimeinenkin matkaväsymys.

Eilen kipitimme maneesille yksärille. Tehtiin innolla töitä ja pieniä hienoja onnistumisepilkahduksia siellä täällä. Onneksi Jii on niin taitava ja meillä on hyvä ope. Minäkin siinä hitaasti opin paremmaksi ratsastajaksi. Seuraneideiksi lähtivät Shava ja Cindy. Niin kiva, että tallilta saa melkein aina matkaseuraa naapuritallille. Olimme pukeutuneet retkelle asianmukaisen näkyväksi.


Jännittävintä maantiepätkällä oli vastaan juossut lenkkeilijä, jonka nastakengät pitivät metkaa ääntä ja joka juoksi suoraan hevosia kohden. Olimme hevosten kanssa paluumatkalla maastakäsin ja nuori Shava epäröi lähestyvää juoksijaa. Katselin hetken, että tajuaako lenkkeilijä hidastaa tai vaihtaa toiselle puolta maantietä, mutta kun ei. Ennen kuin tilanne eskaloituisi yhtään jännittävämmäksi liukkaalla maantiellä, kajautin kuuluvan pyynnön hidastaa kävelyksi hevosten kohdalla. Lenkkeilijäsetä totteli, mutta ilme oli kyllä aika ryde. Sori vaan, yleinen turvallisuus meni nyt edelle.

Jiin toinen kainalo on hiertynyt rikki. Lyhytselkäinen pallomaha liuttaa satulavyön eteen ja etusten kohtuullisen laajaliike ilmeisesti aikaansaa vyön hiertämisen. Lisäksi talvikarvan runsas lähtö on saanut ihon paikoin melkein paljaaksi. Tutkin kaikki eri puolet tarkkaan ja harmikseni löysin satulavyön reunasta pienen vekin, jonka terävät reunat olivat tdn aiheuttaneet herkän ihon aukeamisen. Olen muuten ollut älytyytyväinen tuohon Cairin painetta tasaavaan vyöhön, mutta nyt halkeama reunassa estää vyön käytön. Laitoin myyjän kautta reklamaatiota valmistajalle, katsotaan mitä sanovat. Kaivoin nyt vanhan vyön ja lampaankarvan esiin. Pääosin mennään hetki ilman satulaa, että saataisiin kainalo paranemaan. Black fridayn alet hyödyntäen tilasin vielä Christin pehmeän lampaankarvavyön, josko olisi mukavampi herkille kainaloille. Ja sain hyvän vinkin talkin käytöstä herkille kainaloille, siispä vauvatalkki lukee nyt ostoslistassa.

Uuteen viikkoon hörökorvin kiitolaukalla tai rennon pyöreällä laukalla, valitkaa ite. Nyt mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti