keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Lunta tulvillaan...lalallallaa

Nyt sitä sitten on tuullut ja tuiskunnut. Kotona on lumilapparit ja kolat kaivettu esiin. Eilen kiltti Vianorin setä vaihtoi autoon talvirenkaatkin pari päivää ennen sovittua aikaa.

Koska Jiillä on alla vain kesäkengät ja kantahokit eikä tilsakumeja, niin pohjien mukaan on menty. Vielä viime viikolla päästiin kentälle tunnille, käynnissä etujalkoihin kerääntyy lunta, mutta vauhdikkaammassa menossa irtoavat hyvin. Jii sai niin hienoa palautetta mein opelta, että ihan itkettää. Vuosi töitä yhdessä eikä ole mennyt hukkaan se. Nyt siirrettiin seuraava tunti ihan suosiolla naapuritallin maneesin puolelle.

Eilen tallilla piipahti koko perhe, ja koiralenkille nappasin Jiin mukaan tarhasta. Ihmeen hyvin Mikko on oppinut toimimaan hevosten kanssa. Luottoa on syntynyt puolin ja toisin.


Muun perheen siirtyessä kotiin lumitöihin, me lähdettiin Jiin kanssa vielä oikealle lenkille. Pellonreunat olivat ihan parhaita kahlattavia, ei tilsoja, hyvä pito ja hevoselon riemua. Seuraksi lähti Aatu ja Enna. Tuolla pöllytellessä unohtui pyry ja viima.



Aatu on oikea herrasmies, rauhallisesti ja vakaasti seuraisi meitä vaikka kuuhun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti