keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Seuraavaksi sää...ai mää vai?

Pajatsokisan ennakkosuosikki lähettää kesäterveiset, böö.






Mukavasti on säitä pidellyt. Kuumakin ollut, mutta onneksi väliin on mahtunut näitä vilpoisia päiviä. Eroa menossa havaittavissa, kun viime viikolla valkku oli tukalan kuumassa ja eilen viileämmässä. Oli niin paljon virkeämpi rouvaskainen, että sai ratsastaja vatsalihaksiaan käytellä ihan tosissaan. Härremunjee, että saatiin taas muutamia ravipätkiä menemään kivasti. Siirtymissä (ravi-laukka-ravi) tehdään vielä töitä. Ja hetki tehdäänkin. Tässä teille eilisen treenin ja pesun jälkeinen belfie:


Kesäkengät saatiin jalkaan, kun friisejä kengittämässä käynyt Tomppa naputti samalla meillekin uudet popot alle. Kuparinaulat ja kaikki.


Silmäänsä (vasen, eli se jo aiemminkin lääkitty) siristeli mennä viikolla, niin sai taas hupun päähänsä ja tippoja silmään. Tuntui auttavan ja oli huppunsakin viskannut tantereeseen eilen. Seuraillaan öögaa ja hoidetaan tarvittaessa lisää. Huppupää yllätti ja ekaa kertaa ikinä näin sen tavallisella suolakivellä. Hyvä tyttö, osaa hoitaa oman suolatasapainonsa.
Viereiselle laitumelle tuli uusia heppoja, kun Aatu ja Jysky, Prilla-ponin isoveljet muuttivat tallille. Jysky on Jyllaninhevonen eli tanskalainen työhevonen. Aikas harvinainen rotu ja mikä herrasmies!
Ihanaa keskikesää kaikille, toivotaan lisää viileää säätä :D Huomen ollaan taas jännän ääressä, kun Juipenkati tulee neuvomaan meitä ohjasajon saloihin. Ohjasajon alkeista seuraamassani blogissa: Ratsastusharjoituksia arkeen ja juhlaan!

2 kommenttia:

  1. Jii näytti söpöltö huppu päässään, vain paplarit puuttuu=)
    Oi mikä jyhky teidän tallissa. Mitäs Jii tuumasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin söpösti myös halutessaan riisuu huppunsa :)

      Käytiin ekoina päivinä ratsastamassa uusien poikien tarhan ohi, ja tarkasti katseltiin ja nuuskuteltiin aidan molemmin puolin. Rauhallisia kavereita, niin Jiikin ihan tyynesti tutustui. Orivarsojen laitumen ohi kävely on tuimempaa, kun kolme varsaa ja niitä kaitseva setähevonen hilluu ja sekös Jiitä sapettaa.

      Poista