maanantai 18. heinäkuuta 2016

LitsLätsin kautta paahteeseen ja sieltä sopivaan

Perjantaina satoi aamusta iltaan (luojan lykky, että ne heinät tehtiin edellisenä päivänä...). Välillä satoi vähemmän, välillä lotisi ihan kunnolla. Alkuillasta tallin parkkis oli tyhjä. Satoi edelleen. Otin Jiin varustettavaksi ja tuijottelin ulos, sataisko vähän vähemmän, no eipä juuri. Mutta lenkille piti lähtemän, joten saderompetta niskaan ja baanalle. Onneksi saatiin tallikevereista seuraa. Maastoillessa sade ei haitannut, oli lämmintä ja ötökätkin olivat antaneet periksi. Käveltiin ja juteltiin, väliin muutama reippaampi pätkä. Otan usein laukat Jiin kanssa kärjessä, mutta nyt annettiin innokkaan Lellun mennä keulilla. Jopas löytyi Madamelta kaasu, kun joutui peränpitäjäksi. Hihitellen yritin pysyä kyydissä ilman satulaa, sadeviitta hulmuten ja kumpparit jalassa hölskyten. Hyvä mieli.


Leelia, Satu ja Jii. Ihan hymyilytti vielä lenkinkin jälkeen.

Laumakaverukset lenkkeilevät mielellään yhdessä.
Lauantaina oli aamuvalkku. Aurinko kuumensi jo aamusta kentällä ja hiki tuli. Jumppailtiin lapoja auki ja pohjetta läpi. Menestys oli vaihteleva, mutta jos hepsu liikkuu niin paljon paremmin loppu- kuin alkutunnista, niin pitää olla tyytyväinen. Kesävatsat taitaa molemmilla olla vähän tiellä, mutta yrittänyttä ei  jne. Viilenneltiin suihkussa ja kuorruteltiin ötökkäaineilla. Kuuma ja ötökät ei ole ihan mun lemppariyhdistelmä...

Kahden ääripään sään jälkeen eilen osuikin oikein passeli keli. Pilvistä ja kevyt tuulenvire, satunnainen ripsaus vettä. Just sopivasti, kun saatiin vieraita. Jiitä aiemminkin reissujeni aikana hoitanut Minttu kipusi Jiin selkään ja mina olin saanut Pirjolta Ceen lainaan. Siinä sai kivasti kuulumiset vaihdettua, kun huollettiin hepsut matkaan. Mukava retki ja oli kiva seurata Jiitä ulkopuolelta, on se kyllä lungi maastoilija. Cee oli astetta vilkkaampi, liikkui reippaasti keulilla, ylitti sillat mukisematta ja ravaili mielellään. Pari rauhallista laukkaakin otettiin siinä Jiin kyytipoikana. Tämä on ehkä paras tapa ikinä tavata ystävät.




Mahtavinta tätä viikkoa. Säineen päivineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti