tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kuljen mukanasi

Olen jo vuosia ihaillut Nanna Salmen jouhikoruja. Nanna punoo asiakkaiden toimittamista jouhista nauhaa, jonka kultaseppä liittää valittuun koruaihioon. Arvostan taitavaa kotimaista käsityötä ja liikutun paitsi korujen kauneudesta niin niiden ainutkertaisuudesta.

Tapasin Nanna Salmen Horse Fair -messuilla ja kuulin tarinan sattumuksista, jotka johtivat kaupallisen yrityksen syntyyn. Nanna kertoi yksityiskohtaisesti korujen valmitusprosessista ja esitteli kauniin mallistonsa. Jokainen tarina kunkin korun taustalla on erilainen, kaunis, riipaisevakin.



Seuraavana messupäivänä käveltiin mieheni kanssa Nannan standin ohi ja pysähdyttiin vielä ihailemaan koruja. Siitä se miehen idea syntymäpäivälahjasta sitten muodostui. Jätin sormuskokotiedot Nannan tiedostoihin ja napsaisin tallilla jouhikimpun Jackien hännästä. Sinisenmustia vahvoja ja aavistuksen taipuisia jouhia.

Eilen se sitten saapui, odotettu korurasia. Nyt Jii kulkee mukanani aina ja kaikkialla.


2 kommenttia:

  1. Ihana ajatus ja upea koru!
    Taidan kopioida ideasi ja napata 26v suokki papparaisesta nipun jouhia, niin polle pysyy aina mukana.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, sormus on ihan aarre. Pitkään en raaskinut, mutta mielummin jätin blingit kauppaan ja satsattiin tähän. Jotkut yhdistää oman hepsun jouhiin hepan parhaan kaverin jouhia, jolloin lisäkuvioinnit on mahdollisia ja sormuksen kaunis tarina säilyy.

    Ja suokkipapat on ihania!

    VastaaPoista