tiistai 21. kesäkuuta 2016

Kesäpäivänseisaus

Kesäpäivänseisaus on vuoden pisin päivä.  Silloin aurinko paistaa keskipäivällä kohtisuoraan taivaalta Kravun kääntöpiirillä. Oikein pohjoisessa aurinko ei laske lainkaan. Kesäpäivänseisauksen jälkeen yö alkaa taas pidentyä. Eli katse kohti hokkikautta, talvikarvaa ja umpihankea :D


Eikunkeikun, ehkä  kuitenkin vielä hetki kesämahaa ja hyönteiskarkotteen tuoksua. Olen ajatellut kerätä kokeeksi muutaman nipun kerppuja kuivumaan. Kerppuun valitsen lehtevää pajua, koivua ja pihlajaa tuolta omalta metsäpalalta. Vadelman oksia kehuivat myös. Katsotaan onnistuuko kerputus ja saanko ne säilmään ja piilotettua mieheltä aittaan tai autotalliin... Olisi kiva tarjota hepsulle kesäherkkuja talvella.




Sääsammkko lupasi niin lämmintä loppuviikkoa, että Jii taitaa päästä vuoden vaahtokylpyynsä. Mallia näyttivät jo eilen tallin vanhat herrat, jotka mahtuvat samaan kylpyyn.



2 kommenttia:

  1. Ihanat vaahtopallot kylvyssä. Jiihin uppoaa enemmän vaahtoa, kun on isompi. Lady siis pääse kylpyyn.
    Tykkääkö hän?

    VastaaPoista
  2. Yllättävän paljon nautti, kun pesin ja puunasin turvasta hännänpäähän. Paarmojen ja muiden öttiäisten puremat varmaan kutittivat. Tuli niin ihana, hyväntuoksuinen ja kiiltävä hepsu. Huomen tosin odottamassa voi olla jotain ihan muuta ;)

    VastaaPoista