maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tuomari tuli taloon

Viikonloppuna kouluratsastustuomari Maria Nikkilä karautti tallillemme keltaisella kuljetuksella. Muut tuuppasivat ja minä opiskelin radanreunalla. Oli kiva päästä seuraamaan tuomarin näkemystä eri ratsukoista, kertoi mitä vahvuuksia ja mitä heikkouksia kussakin ratsukossa näki. Pääsi seuraamaan helpon C, helpon B ja KN specialin arvostelut. Hienosti ratsukot suorittivat ja toivottavasti saivat vinkkejä omana tekemiseensä. Lopuksi kahvia ja pullaa.





Jos haluaa Marian oppiin, niin kannattaa tsekata Rannikon ratsutilan FB-sivut. Kesäleirejä voi lämpimästi suositella, tuli sitten omalla orhilla tai lainasi Marian tallista. Paitsi, että Maria on tuomari, niin melkoinen käsityöihme. Marian ponniineihin kannattaa käydä tutustumassa Niksulandian sivuilla.
Kevätsäät ovat olleet vallan veikeitä. Perjantain samalla lenkillä saatiin raekuuro niskaan ja seuraavaksi olikin jo kuuma auringon porottaessa.




Tammoilla on kevätkiimat, lenkilläkin piti huudella kavereille. Mahdottoman hormonihyrrän kanssa olen just nyh ihanihan vähän kade aina tasaisille ruunanretaleille...

2 kommenttia:

  1. Oliko kuvassa näkyvät hepat Jiin tallikavereita?
    Minkä nimisiä?
    Jii taitaa olla ikuinen hormonihiiri, jota ei edes kylmä raekuuro viilentänyt. Kiljuuko vai huuteleeko hän?
    Varmaan keimailee ja kantaa häntäänsä?
    Tuttavani iäkäs tamma kiimassa ollessaan tarjoaa itseään tallin seinään nojaaviin tikkapuillekin. Nauroimme, että pitäisikö hevostenkin käydä ikänäkö-tarkastuksessa...=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvissa näkyvät suokit ovat tallimme monitaiturit Juipe ja Uuno. Paitsi kisaavia ratsuja, niin molemmilta löytyy osaamista kärryjen edessä. Noilta suokkipojilta tuntuu onnistuvan kaikki, ihan mahtavia pakkauksia molemmat. Taustalla näkyy myös ihana Elli-friisi oman ihmisensä Tiian kanssa.

      Jii on kyllä melkoisen hormonipyörryksissä, huuteli koko maastolenkin ajan. Onneksi ei ruiki ympäriinsä. Ovat löytäneet Ceen kanssa toisensa, katsotaan kauan tätä palavaa ystävyyttä kestää... Onneksi saatiin sentään valkku vedettyä läpi. Hikitreenin jälkeen oli jo rauhallisempi tytteli. En ole aiempina keväinä näin vitaalia tilaa havainnut, taitaa iso tammalauma ja ori samalla tallilla tehdä tehtävänsä. Hassahtanut rouvaskainen.

      Poista