torstai 7. huhtikuuta 2016

Hölökällä

Pitä käydä reippaalla maaastolenkillä, mutta kunnon vesisade yllätti sokeripalat. Kevyt goretex niskaan ja kävelylle. Seuraksi sattui Sahi, rauhallinen ikämies naapurista.




Hetki lompsittiin ja käytiin kiipeilemässä parit mäet. Sitten käytiin hölökälle. Olen opetellut Jiin kanssa juoksemaan maastakäsin. Muistan kun ensimmäisiä kertoja sen kanssa juoksentelin, niin tamma meinasi saada slaagin, korvat luimussa syöksähteli minne sattui. Pikkuhiljaa tottui touhuun ja nyt hölkkäilee mielellään vierellä. Eilen kokeiltiin ensimmäistä kertaa kaverin kanssa. Pappa hölkkäili oman taluttajansa kanssa perässä ja hyvin pysyi homma silti kasassa. Juoksuvarusteina meillä on naruriimu ja juoksutusliina, joilla vauhdinmääritys on toiminut kivasti. Ponniini on pysynyt hyppysissä, vaikka välillä juostaan jo ihan tosissaan.


Tallilla sai suihkutella paitsi hevosen niin itsensä. Litsläts ja riparapa. Tallin muut hepsut ovat vaihtaneet jo kevyempään karvaa, mutta meidän teddy on ja pysyy.

3 kommenttia:

  1. Viisas lady kun ei ole vaihtanut teddyään kevyempään, sillä vappunakin voi vielä tulla lunta:=)

    Onnellisen ja raukean näköinen tamma.
    En yhtään ihmettele, että alkuun tuo yhteishölkkäily sai Jiin luimistelemaan. Hänelle varmaan muistui ratsastuskoulu ajat mieleen jolloin alkeistunnilla saattoi olla taluttaja juoksemassa vierellä ja kiskomassa ohjista lisää vauhtia. Kukapa sellaisen unohtaisi ja pelkäsi raukka parka tietysti pahinta...

    Muistan Jiin yhä pippurisena tammana, joka osasi piffit ja puffit tunneilla. Aivan ihana tamma, jolle kävi paremmin kuin hyvin. Olette kuin luotuja toisillenne. Teitä yhdistää sanomaton viestintä....

    VastaaPoista
  2. Olet muuten kommentoija oikeassa noista piffeistä ja puffeista. Itse en niitä oikein koskaan päässyt näkemään, mein tätsykkäryhmä kun opiskeli perustasolla. Kuullut olen toki, että osaa jonkinverran. Välillä valkuissa teen jotain edes sinne päin ja Jackie väläyttää osaamistaan. Mein opekin aina sanoo, että se on silloin "kuin oikea kouluhevonen" :)

    Kiitos kauniista kommentista. Kiinnyin Jiihin kyllä heti, enkä ois voinut enää jättää jälkeeni. Nyt saa kulkea rinnallani niin kauan kuin jaksaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidät hyvää huolta hänestä ja pidä jatkossakin.
      Hän ansaitsee vain parasta.
      Osaava ja luonteikas tamma, joka todella osaa koulukiemurat. Voin kuvitella, että innostuu teidän koulutreeneistä. Hyvä niin, pysyy taidot yllä ja notkeus säilyy. Mukavaa jatkoa ja on kiva seurata teidän elämää näin blogin välityksellä ja iloita Jiin puolesta, että sillä hyvä olla.

      Poista