perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kettu mä sanon

Meillä on Jiin kanssa ollut useammankin kerran kettu lenkkiseurana. Nyt repolainen viihtyi niin kauan seurassamme, että ehdin sitä vähän kuvatakin.


Kettupesue syntyi viime kesänä tallin maastohin, uskon tämän rohkean ja hyväkuntoisen nuorukaisen olevan siitä. Sillä on seuralainenkin, mutta se kipittää metsään, kun tulemme riittävän lähelle. JB ei kettua pelkää, lenkkeilee sen kanssa mielellään. Tdn luulee sitä koiraksi.

Eilen kettu juoksi meitä vastaan, asettuu koirilta tuttuun leikkiasentoon, odottaa, odottaa ja kun ollaan riittävän lähellä pinkaisee karkuun. Ja sama uudestaan.


Kun olin ostanut Jiin ja olimme ensimmäisillä maastolenkeillä, kinttuihin vilisti pieni mäyräkoira naapurista valtavalla ajohaukulla. Ei ollut hajuakaan, miten Jackie koiriin suhtautuu. Varauduin sinkoutumaan kuuhun, mutta Jii otti yllättävän lungisti.  Suorastaan rentoutui alkuun vähän jänskillä maatolenkeillä, kun sai mäykystä seuraa. Se kun aika usein karkasi peräämme.

Tykkään kyllä ton tamman luonteesta. Reaktiivinen, huomaa joo kaiken, mutta ei pöllöile. Katsoo tarkasti ja siitä homma jatkuu, kun suurempaa vaaraa ei todeta. Tosin toissapäivänä ei yllättäen suostunutkaan tulemaan vesariin, silmät pyöri kauhistuneena ja peruutteli. Joku oli jättänyt pari valkoista muovipussia käytävälle. Ehhehee.

4 kommenttia:

  1. Jii on mahtava heppa!
    Ehkäpä luuli vesarissa olevan lumipalloja ja sinun antavan lumipesuja. Jii luuli talven tulevan takaisin.
    Vieläkö sillä on samettikarvaa vai joko karva on vaihtunut lyhyempään malliin eli miniin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkaa hiljalleen talvikarva irtoamaan. Etta kyllä sitä vielä hetki riittää :)

      Poista
  2. Oletko kokeillut Magic Brushia?
    Meidän mammuttikarvaisen ystävämme pikku pelastus=)

    VastaaPoista
  3. Kyllä löytyy, kesät talvet ja eri väreissä. Meilla tallilla käytössä toisilla hepsuilla furminaattorit. Myös metallisella hikiviilalla lähtee hyvin :)

    VastaaPoista