maanantai 12. lokakuuta 2015

Vauhdilla jumiin

Syksyisinä kirpeän aurinkoisina päivinä ei voi kuin ratsastella sänkipelloilla.
Lauantaina tehtiin pitkä maasto, johon kuului paljon laukkaa pellolla. Seurana meillä oli alkumatkasta Kati ja Juippis kärryjen kanssa.






Lenkin "kruunasi" se vika laukka kotiinpäin, ja sitten läks. Rouva muisteli nuoruuttaan, puri kuolaimen kiinni ja sitten mentiin. Kuskilla lensi kypärä vauhdissa takaraivolle ja ois naurattanut, jollei olisi pitänyt kuumeisesti keksiä kikkakuutonen, jolla kopukan saa ruotuun. Mitkään ohjapidätteet eivät auttaneet, joten aikamme rymisteltyämme lähdin hitaasti kääntämään laakealle ympyrälle, onneksi pellolla oli hyvin tilaa kaarrattaa. Siinä viimein tuli tolkkuihinsa. Hevoi läähätteli tyytyväisenä sprinttiinsä ja joutui vielä kertaalleen laukalle toiseen suuntaa, ettei jäänyt tämä kaahotus viimeiseksi. Kävelytin pitkät tovit, kylmäilin jalkoja ja laitoin iltatarhaan poikkeuksellisesti palttoon päälle.

Ei auttanut. Su-aamusta tallilta viestiä, että kovasti oli heppa jumissa aamulla. Syvä huokaisu, ei olla me nuoria enää. Huolissani kiirehdin tallilla, mutta laitumella laidunsi tyytyväisenoloinen heppa, joka toki oli juntturassa, mutta joka lähti mielellään kävelemään. Pari tuntia kävelyä ja askellus oli jo kohtuullista. Seuraillaan tilannetta ja yritetään jättää revittelyt vähemmälle.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa päästä sänkipellolle tuulettamaan välillä. Heppojen mieli virkistyy.
    Toivotaan pollen kuntoutuvan taas pian kuntoon. Nuori mieleltään, mutta ei keholtaan.
    Onneksi pidät hänestä hyvää huolta.Hän on helmi ja sinä hänen ihana ja vastuuntuntoinen emäntänsä, joka ymmärtää hevosensa täysin.Paranemisia teille ja porkkanoita toipilaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti, kiitos! Vien porkkanat :) Josta tulikin mieleen, että suurena ahmattina tunnettu tammani, joka rakastaa ruisleipää, omenoita, päärynöitä, maa-artisokkaa ja niitä porkkanoita, sai eilen palan suklaapusua. Imuroi kitusiinsa, maisteli ja phyiii, sylki tarkasti pusut pois. Hänellä on terveellisempi ruokavalio kuin emännällään.

      Poista