perjantai 16. lokakuuta 2015

Teoreetikko

Viikko on mennyt köpötellessä pitkin maita ja mantuja, hevosta vetreytellessä. Muutaman kerran selästä, pääosin maastakäsin. Onneksi tallilta melkein aina joku on lähdössä mukaan. Yksi alkuilta kului sänkkärillä kävellessä ja pitäessä seuraa siellä treeniä tekevälle. Eilen käveltiin kolmen hevosen kanssa maastakäsin pimenevässä illassa, ja törmättiin hämärässä kolmeen hirveen, aika vaikuttavia otuksia. Jii nosti pään taivaisiin ja sieraimet lautasenkokoisiksi, kun tutki tulokkaita. Olin pelkällä riimulla ja lyhyellä narulla liikkeellä, mutta otukset rymysivät syvemmälle metsään ja me jatkoimme rauhassa matkaa. Pientä vertymistä viikonlopun ryysäyksen jälkeisestä kokovartalojumista olen huomaavinani ja aamutallilta kantautui samankaltaista viestiä, jatkamme elpymistä...

Muuten vain rapsuteltu ja seurusteltu, syöty herkkuja ja pelätty salaa tulevaa ell-käyntiä. Onneksi Jii ei stressaa mistään mitään, osaa elää hetkessä. Mamma huolehtii.

Luennoillekin on tullut ilmoittauduttua. Lauantaina hytistään Dumin maneesissa SHKL/ULHOn järkkäämässä Vepsän Karim hevosenkäsittelykurssilla, ja joulukuussa SRL:n järkkäämänä hevosen hyvinvointia ala Kaimio, Tallberg, Rautioaho ja Kilpeläinen.

Ihanaa alkavaa syksyistä viikonloppua. Meillä ohjelmassa paitsi teoriaa, niin käyntimaastot jatkuvat, valkuissa katsotaan saanko plan B:n onnistumaan, koirien kanssa vaellusta ja ehkä vuoden ekat glögit... Pitäkää huolta toisistanne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti