sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Henkiset pikkarit

Puskaratsastajat kiillottivat viikonloppuna saappaat, pukivat ridapikkarit ja kävivät kaksissa valkuissa. Lauantaina peesailtiin Juipea ja Juipenkatia Airan pilatestunnilla. Aamuvarhaisella pidetty tunti kärsi pakkasen kivikovettamasta kentästä, joka vähän rajoitti tekemistä. Muistuteltiin lantio, kylkikaaret ja vatsalihakset, pääpaino kulmissa ratsastuksessa ja siirtymissä ympyrällä. Vinkkiä ja neuvoa tuli taas rekka-autollinen. Aurinko paistoi ja hiki tuli.

Tänään hiippailtiin Pirjon ja Ceen kanssa maneesille oman open tunnille. Muistuteltiin itselle eiliset opit ja jatkettiin niiden työstämistä. Lanseerattiin uusi termi, kääpiöasento, joka oli ihan selvä juttu ja toimi kuin tauti. Lähinnä liittyy keskivartalon hallintaan, jolla hillitään alta kaahaavaa kopukkaa. Kevennystä pienennettiin noin kerrostalon verran. Taina kehotti keskittymään omaan tekemiseen, eikä mennä tamman kaahotukseen mukaan. Jännää, miten keskivartalon hallinta vaikuttaa helpottavasti myös jalkoihin ja käsiin. Ajoittain jo mukavantuntuisia ravipätkiä ympyrällä ja pari hyvää laukkapätkääkin. Jii tuntui näissä kohdin rennolta, pyöreältä ja kevyeltä, ratsastus olikin äkkiä helppoa. Kunnes taas pakka levähti ja ruvettiin kasaamaan sitä uudestaan.

Pitkästä aikaa pientä onnistumista. Tunne oli hieno ja molemmilla hiki. Kiitos asianosaisille. Niin ja henkiset ridapikkarit siks, että unohdin pukea ne varsinaiset aamulla, ehhehee.

1 kommentti:

  1. Hih kääpiöasento=)
    Välillä pakka leviää itse kullakin, mutta pääasia on, että niitä pikkuisia hyviä pätkiä tulee edes silloin tällöin ja välillä vähän enemmänkin.
    Mukavia treenejä teille.

    VastaaPoista