tiistai 1. joulukuuta 2015

Dressage ponniini ja kaverinsa

Viikonlopun valkuissa jatkettiin avotaivutusten parissa. Ympyrällä, suoralla uralla, käynnissä ja ravissa. Hiljalleen oikea tapa alkaa hahmottumaan. Siis ratsastajalle, hevoihan osaa kyllä. Viimeisissä harjoitteissa olin jo melko puhki, mutta Jii oli esittänyt melkein oikeaa kouluhevosta. Harmi etten nähnyt, kun ähisin selässä, hahaa. Sen eläkemahan ja pörröisen turkin alta ei aina tahdo muistaa, että rouvaskainen osaa vaikka mitä.

Dieettitammojen laumaan liittyi uutena vanhana Shava, joka oli ollut laumassa ennen Jiitä, mutta poissa pitkän sairaus- ja toipumisjakson ajan. Uuden jäsenen myötä olen pikkunaarmuja paikkaillut sieltä täältä. Aina vähän säpinää, kun tulee uusia laumaan. Jii on jossain puolessa välin hierarkiassa, väistelee vahvempia, mutta siirtää nuoremmat edestään.

Elli, Shava taustalla ja Jackie.

Ee ja Jii.

Lauman piltti Fiona tulee aina seurustelemaan, kun käy tarhassa.


Ihana Uuno kurkkii taustalla.
Monet ovat jättäneet maastoilut myrskyisessä säässä vähemmällä, mutta me olemme tarponeet normisti. Onneksi nuo luonnonvoimat eivät juuri Jiitä haittaa. Ehkä vähä virkeämpänä askeltaa, kun ilman kavereita joutuu myrskynkeskelle.

2 kommenttia:

  1. Myrskykeli ei haittaa kun on asenne ja vaatetus kohdallaan, tietysti molemmilla. Jii on tottunut keliin kuin keliin ja varmaan on hiukka sähköisempi, sähäkkäämpi myrskyllä, mutta sehän on vaan hyvä, että pirteyttä löytyy.=)))

    Itse ratsastin perjantaina myrskyllä sadekamat päällä ja 25v ratsulla,suokkiputella oli sadeloimi myös päällä.=)

    Onneksi kenttämme pohja on hyvä ,askel nousi papparaisella kuin nuorella pojalla, taipuisuutta, notkeutta ja eteenpäin pyrkivyyttä löytyi, ilmiselvästi tuulen ansiota.=)

    Talliin tultaessa vaihdettiin vaan molemmat kuivat päälle ja popsittiin porkkanoita molemmat onnellisina.

    Jii näyttää niin onnelliselta, että tippa tulee linssiin onnesta, kun näkee sen muuttuneen happamasta sitruunasta säihkyväksi tähdeksi ja silminnähden piristyneen ja nuortuneen. Mahtavaa, että sillä on juuri sinunlaisesi omistaja, joka kuuntelee ja hoitaa hevostaan kuin helmeä.
    Ihanaa joulun odotusta teille molemmille.

    VastaaPoista
  2. Huikeaa tekstiä, sydämestä kiitos <3

    VastaaPoista