lauantai 22. elokuuta 2015

Sadepäiviä odotellessa

Odottelin, että kun sataa päivitän blogin. Sitä odotellessa...

Välihuikkana tiedoksenne, että voimme paksusti ihan kaikki. Jackie näyttää kamalan onnelliselta koko ajan, laitumella kavereiden kanssa, laitumelta haettaessa porkkana suupielessä, tallin viileydessä rapsuteltavana, maastossa laukatessa, vesarissa pesulla. Hemmottelen tamman ihan piloille, tiedetään.

Heinämahaa on ja Jiin karva on kuin suomenhevosella, paksua ja pörröistä. Jopa siinä määrin, että päädyin nappaamaan arvon rouvasta näytteet cushingin taudin määritykseen samalla, kun saa syysrokotuksensa. Tästä aivolisäkkeen toimintahäiriöstä arvioidaan kärsivän jopa 15-30% vanhenevista hevosista.  Aiemmin oireisto laitetttiin vanhuuden piikkiin, mutta nykyisin tautia (PPID, pituitary pars intermedia dysfunction) osataan tunnistaa, diagnisoida ja mikä parasta hoitaa. Hoidon avulla saadaan hepan elämänaatua parannettua ja harrastevuosia lisää. Kerron kuin mein kävi.

Syksyn aikataulut käynnistyvät tasan ylihuomenna, kun loma loppuu ja arkiaskareet tulevat tilalle. Sen kunniaksi Mika kävi naputtamassa uudet popot alle. Loppukesän kuivuus näkyy kavioissa, mutta muuten kaikki reilassa. Hieronta on parin viikon päästä.

Valkut pyörähti käyntiin jo viime viikolla. Vähän oli ratsastaja kesäterässä. Nyt saatiin jo jalustimet alle raviharjoituksiin. Pohkeen paikkaa haen nyt vähän joka harjoituksessa, ehkä se sieltä vielä joku päivä löytyy... Ja sisähartiakin oli vaeltanut jonnekin ihan väärään paikkaan. Ihme kroppa, kun ei tottele.

Ei meil muuta. Sitä sadetta sitten. Tekisi muuten hyvää pöliseville kentille. Valkku lienee huomisella tunnilla kuin hiekkamyrskyssä.

Sit viel haluan jakaa pari lomakuvaa.

Amme.

Puruja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti