maanantai 23. marraskuuta 2015

Rakas Joulupukki...

Verkkokauppa soikoon, ensimmäiset joululahjat hankittu.

Jiille lähti tilaukseen kuolaimettomat beta suitset joulunpunaisessa värissä. Herkkäsuinen kun on, niin haluan kokeilla. Toinen lahja on omistajalleen. Naruriimuun äärettömän tyytyväisenä tilasin siihen koulutusköyden, joka jäi alkujaan ostamatta, kun Vepsä oli myynyt loppuun omansa. Tallinväki siis hoidettu lahjusten suhteen. Paitsi tietty ne kaikki ylenpalttiset Jouluherkut, muistuttaa Jackie.

Perjantaina huomasin, että toinen etukengistä oli vääntynyt. Soitto osaavalle tallinväelle, joka kävi kurkkaamassa tilanteen ja korjasi kengän kuntoon lauantaina. Kiitos Piia ja Mikko, olen niin onnekas oman tallin osaamisesta ja halusta auttaa.

Viikonloppuun kuului sekä rentoa maastoilua ilman satulaa että eilinen valkku. Jii on siis palaamassa pistoshoitonsa jäljiltä normiliikutuksen pariin. Meillä Cartrophen on auttanut kokonaiskuvaan, hevonen liikuu paremmin eikä seisomisen jälkeistä jäykkyyttä ole aamuisin niin paljon. Perimmäistä vaivaahan tuo cartrophen ei mihinkään poista, mutta seuraillaan kuinka pitkään vaikutusaika kestää. Keväällä olisi tarkoitus uusia hoito ja jatkaa säännöllisesti sen pari kertaa vuodessa niin kauan kuin puree.

Valkussa aloiteltiin avotaivutuksen ja sulkutaivutuksen perusteiden läpikäyminen. Työstettiin ensin ympyrällä ja siitä siirryttiin suoralle uralle. Väliin kevyttä ravailua, mutta muuten työstettiin taivutukset käynnissä. Jii välytteli osaamistaan, mutta minä vielä aikatavalla ähistelin ja ihmettelin. Ensi viikolla jatketaan. Kentät ja treenis olivat mielettömän hyvässä kunnossa, joten kelpasi lämmitellä ja jäähdytellä hennon valkoisessa maisemassa.

 
 
Muistipaikalle taivutuksista: avotaivutuksessa ratsasta kuin lähtisit voltille, mutta jatketaankin suoraan. Sulkutaivutuksesssa kuin tultaisiin voltilta uralle, mutta jatketaankin voltin asetuksilla ja taivutuksella suoraan. Avossa asetetaan ja taivutetaan liikkeestä poispäin ja sulussa liikkeen suuntaan.
 
Ainiin, sainhan mä Juipen Katilta toisenkin hyvän muistisäännön keventämiseen ratsastuspilateksen hengessä. Testaan sen ennen kuin jaan sen kanssanne :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti